dinsdag 23 oktober 2012

Liften voor Dummies, part 2

Liften voor beginners. Hitchhiking for starters. Eerst de naakte cijfers: we zijn vertrokken om 6u30 in Chenaud en toegekomen in Girona om 21u. Dat maakt in totaal: 14u30 en 624 kilometer op de teller. Een dag met welgeteld negen lifts, één broodje Brie, een tiental physalissen, twee appels, een handje noten en twee voorbijgestoken lifters - oké, we geven toe: in Figueras konden we de supermarkt el Dia niet aan ons laten voorbijgaan ... chocolade por favor.

Eco-lifttips:

 • Begin alvast met een ecologische ingesteldheid: gebruik oude 'Lidl-Muësli'- dozen om klaar en duidelijk de bestemming neer te pennen - recyclage on the way!
 • In een truckersrestaurant aan de kant van de weg vind je overheerlijke broodjes met Brie. Een aanrader als je, je goede lifthumeur niet kwijt wil spelen.
 • De péage is een topplaats, al is vooral de dresscode een niet te versmaden werkpuntje. Met zwarte leren broek en vest, kom je niet snel de grens over - met een bordje 'breng me naar het dichtsbijzijnde politiekantoor' ben je al helemaal geen graaggeziene autocompagnon. In langvervlogen tijden was een legeruniform blijkbaar voldoende om een lift te vergaren. Maar ook met een roze jas, roze trekrugzak en lieflijke blik ben je een welgekomen gast.
 •  Maak gebruik van vriendelijke mensen die je - naast tictacjes - ook een lift terug naar België willen geven.
 • Hou afstand van louche lifters, steek er bijvoorbeeld twee voorbij aan de péage.
 • Als je even door doornen moet ploeteren om een betere liftplaats op te zoeken, bijt dan op je tanden en wees niet te preuts om enkele haren in de struiken achter te laten.
 • Probeer Franse dialecten niet altijd te verstaan, knik gewoon van oui - hou wel de mimiek in het oog, soms is non een betere optie - en laat ze lekker doorratelen.


En bovenal, hou je bordje in de lucht.


2 opmerkingen:

 1. Wie zou die twee nu geen lift willen geven?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie liftbordjes doen me denken aan m'n eigen zomers avontuur..
  Zalig wat jullie doen meiden!

  Groetjes uit den Brico ;-)

  Jana
  XX

  BeantwoordenVerwijderen

Al wie graag een berichtje achterlaat of een reactie schrijft: laat maar komen!