woensdag 16 oktober 2013

PiCkNicKen (2)


Zele, 29 september 

De picknickmodus staat op scherp. De Zeelse volkstuintjes liggen er 's ochtends nog vredig bij. Dauwdruppels op het versgemaaide gras en een streep zonnestraal maken het plaatje compleet. Dat er gisteren nog hier en daar een laatste hand gelegd is aan het 'picknickterrein' werpt zijn vruchten af: we zijn er klaar voor. 

Al heel snel staat de partytent stevig op zijn poten. Zo kan onze eettafel zich verschuilen voor de zon - en zeggen dat het oorspronkelijk de regen was waar we voor vreesden ... Vlaggetjes, foto's, tafelkleedjes en zoveel meer: het terreintje wordt omgetoverd tot het meest gezellige picknickfeest ooit.


De Ecotrippers werkten samen met de Zeelse Transitianen om van de Groene Familiepicknick een wervelend succes te maken. Dat samenwerken onmisbaar is binnen het ecologische gebeuren, dat hebben we al meermaals herhaald. Maar opnieuw: het werkt én het is nog zo gezellig! 

Naast een horde groene Zelenaars, volkstuinders, familie, vrienden en menig picknickliefhebber, zou er ook nog een televisieploeg van 'Groenland' langskomen. Met Bartel Van Riet als uitsmijter...


Al heel snel komen de mensen binnendruppelen. Met schotels vol lekkernijen: van zelfgemaakte rodebietensalade, courgettecake tot wel heel speciale pompoenquiches en een dessertaanbod om meer dan 'U' tegen te zeggen. En ook onze kommen soep staan al vrolijk te sudderen. Aanvallen!


Omdat bij een feest ook altijd een streepje muziek hoort, hadden we 'Storylines' uitgenodigd. Frederik verwende ons met een fantastische set van eigen geschreven liederen. Het werd zo mogelijk nog een paar graden warmer in het Zeelse. Ook de kindertjes genoten van een gezellige middag: met 'blikskes smijten', een mini-workshop insectenhotelletjes bouwen en een spelletje kubb - al waren het vooral de 'iets oudere' kinderen die zich hier in uitleefden. . 

Eten, drinken, lachen, spelen, zitten, liggen, zonnen, afwassen, wandelen doorheen de tuintjes, ... Iedereen maakte er een olijke zondag van.En ook de mannen van Groenland picknickten mee. Begin november - als alles goed verloopt - kunnen jullie op op Eén op zondagavond nog eens genieten van onze Groene Familiepicknick.
De laatste zomerse dagen waren heerlijk. Maar ook de herfst wordt een toppertje! Kilo's walnoten, kleurrijke bladertjes, vrolijke regendruppels en grillige herfstdagen: Ecotripping is ondertussen al meer dan één jaar geworden ... benieuwd naar nieuwe avonturen? Blijf ons dan zeker volgen!


2 opmerkingen:

  1. Fijn! Op naar de volgende editie...een winterversie?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Isabel! Ik zie een winterversie helemaal zitten :-) warm ingeduffeld rond een kampvuurtje ... en dan brood en kastanjes roosteren!

    BeantwoordenVerwijderen

Al wie graag een berichtje achterlaat of een reactie schrijft: laat maar komen!