maandag 7 oktober 2013

PiCkNickEn (1)

We zijn terug. En hoe!

Na negen maanden rondzwervend in de wijde, ecologische wereld, besloten we om ook en vooral België onder de groene loep te nemen. Onderweg begonnen we aan onze brainstormingsessies over onze Belgische plannen. Niet van de poes, zo bleek. Veel ideeën, veel gelijklopende hersenkronkels maar ook enkele uiteenlopende wegen.

Wij zijn nog steeds Tine en Evelien. Wij staan nog altijd open voor groenige waarheden en uitdagingen. En met Ecotripping hebben wij ondertussen succesvol twee fantastische picknicks achter de rug de afwezigen hadden ongelijk, maar wie weet ... misschien krijgen jullie wel een tweede kans! 


Waarom zijn we de picknicktoer opgegaan? Op een jaar tijd hebben wij geleerd dat ecologie en samenzijn op één en dezelfde lijn ligt. Alleen gaan we de wereld niet redden. Alleen kan je fantastische dingen doen, maar in groep sta je nog zoveel sterker. En dat samenhorigheidgevoel dat kan je volgens ons perfect verkrijgen door samen te smullen, te koken, te lachen, af te wassen én door heel veel groene ideetjes van elkaar op te doen. En natuurlijk kreeg iedereen uitgebreid de mogelijkheid om in ons fotoalbum te kijken en op die manier onze reis met eigen ogen te zien. 


Ons concept was eigenlijk heel simpel: wij zorgden voor biologische soep, brood, hapjes en drankjes, een leuk decor en jullie voor al de rest!

Zelf eten meebrengen? Bord en bestek, dat ook nog?! En een picknickdekentje? De eerste reacties waren een beetje afwachtend, niet meteen overtuigd. Toch kwamen de eerste deelnemers en tegelijkertijd de receptenideetjes al heel snel. En boem, plots was daar onze eerste picknick ...

Leffinge, 8 september

Bedrijvigheid alom in dit kleine dorpje. Leffingeleuren was op komst! Hét evenement van het jaar, een festival met knallende namen en de weken ervoor en erna komt zowat iedereen van het dorp in actie: werken geblazen.


Maar in al dat feestgedruis besloten wij om een Ecotrippingpicknick te organiseren. Naast de tent van LL en met gebruik van enkele tafels en stoelen in het groene gras, zorgden we al snel voor een idyllisch plaatje.
De soepen hadden we de avond ervoor al vol groene passie klaargemaakt. Met groentjes van de Wassende Maan – weet je nog ... – en ook van de Biopluktuin in Oostende konden we naar hartenlust wassen, schillen, snijden, hakken, mixen én proeven. De courgette -, pompoen – en tomatensoep stonden te koken van verlangen om geproefd te worden door al die groene, hongerige monden. Met biologische broden en in blokjes gesneden kaas van het Dischhof stond onze eettafel al bijna voor de helft gedekt. De andere helft en nog een tafel extra, werden snel opgevuld door de toedruppelende deelnemers. Er kwam bijna geen einde aan de zelfgebakken broden, taarten, cakes, quiches en de originele pastasalades, gazpacho’s en ander lekkers. Met grote ogen en een maag vol goesting viel iedereen aan, en terecht zo bleek. Naast de biologische drankjes uit de Bioshop hadden wij voor citroenmelisselimonade gezorgd, een receptje dat wij op onze eerste project ontdekt hebben. En iedereen was vol lof. Het fotoalbum werd lustig doorlezen, de vragen en leuke reacties maakten ons een beetje week. En wanneer het al een flink stuk in de namiddag was, werd plots ook de gitaar bovengehaald. Met Marinella van Eddy Wally werd van wal gestoken. En ook Tine bracht het best van zichzelf naar boven. I, I follow ... klonk het uit de monden van de overblijvende, flinkgevulde tafel. Het ‘kiekevlees’ kwam spontaan bovendrijven. 


Leffinge, U was geweldig! Hup naar de volgende picknick ... 


2 opmerkingen:

  1. Och, zag er zalig uit. Volgende x ben ik er ook ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja het zag er goed en gezellig uit. We komen de volgende keer ook eens langs.
    Ook welkom in de Westhoek.
    geert en marijke

    BeantwoordenVerwijderen

Al wie graag een berichtje achterlaat of een reactie schrijft: laat maar komen!