woensdag 17 oktober 2012

Liften voor Dummies

Met de zon aan onze zijde – wat een verademing was na een weekje modderploeteren – gingen we maandag het liftavontuur tegemoet. Rond tien uur ging ons eerste bordje de lucht in. Met een portie goede moed, een stralende glimlach – en nee, korte rokjes kwamen er niet aan te pas – slaagden we er in om tegen zes uur 's avonds onze nieuwe bestemming te bereiken.
Enkele tips:
  • Bovenal wees positief, keep on smiling.
  • Als je op een tactische plaats staat, ga dan niet meteen in op het eerste, beste aanbod. De kans bestaat dat die chauffeur je slechts tien kilometer verderop dropt aan een verlaten oprit van de autostrade – waar de enige voertuigen die je ziet tractors zijn, die de snelweg zelfs niet op mogen.
  • Maar wanhoop niet. Af en toe staat het geluk aan je kant. Plots kan er een oud Engels dametje opduiken, die geen nee kan zeggen tegen een smekende blik. Wie weet geeft ze je zelfs spontaan een wegenkaart van Frankrijk mee om je weg verder te zetten – vergeet die niet, een absolute must als je de lifttoer op gaat…
  • Wanneer je aan een tankstation wordt afgezet, geef dan niet te snel op wanneer je merkt dat ofwel niemand jouw richting uitgaat, ofwel de auto volgepropt is of wanneer de enige aanbieding die je krijgt twee Spaanse macho-truckchauffeurs zijn, die je enkel een opgesplitste lift willen geven. Ga dan gewoon – na twee uur – de verkeerde richting uit. Je weet nooit wie je op je pad tegenkomt.
  • Wanneer Neil Young op de achtergrond speelt, weet je dat het goed zit. Wanneer de chauffeur daarenboven een champagneboer is, dan heb je het pas echt getroffen.
  • Soms denk je bij jezelf: waar ben ik nu weer aanbeland - bijvoorbeeld op een plaats waar een auto je enige uitweg is. Steek gewoon die duim omhoog, na twee minuten geraak je wel ‘van straat’.
  • Zeg altijd dat je een vriendje hebt wanneer een Franse gladde jongen je vraagt of je meer van Franse of van Belgische jongens houdt.
  • Wanneer je ten slotte ergens voorbij de péage geraakt bent, en helemaal niet weet welke richting je uit moet, spreek dan toevallig een baardige oude man aan, die een kennis blijkt te zijn van de familie waar je heen moet.
Bovenal: laat je duim niet te snel hangen.

2 opmerkingen:

Al wie graag een berichtje achterlaat of een reactie schrijft: laat maar komen!