donderdag 4 oktober 2012

Gezapig genieten

Geitenkaas en verse groentenlasagne Met een maag boordevol tuinverse groentjes, verwerkt in een huisbereide lasagne, is het gezapig zoeken naar de juiste woorden. Een week zitten we ondertussen in La Tanière des Lutins en nog steeds lijkt er geen einde te komen aan de kennisstroom die onze gastouders met ons delen.

'Onze strontvrachtwagens'
Daarnaast maken we kennis met een andere meute expats die ook als een blok voor Midden-Frankrijk gevallen zijn en daarenboven ook 'het ecologische hart op de juiste plaats' hebben. Gisteren ontmoetten we Frans en Anya, een Nederlands koppel dat bijna geitenkaas produceert alsof het tandenpoetsen is - zowel 's ochtends als 's avonds herhalen ze het proces. De goede tandenpoetsers onder ons, weten dat dit een must is om tandenboren te vermijden. Met uiterste precisie en met oog voor hygiëne wordt geitenmelk op een biologische wijze verwerkt tot de kaas. De exacte werkwijze wilden we hier heel graag neertypen, maar het proces is iets te ingewikkeld om stap voor stap uit te leggen. 

Ohja, de reden van ons bezoek aan de geitenboerderij was een verjaardagsfeestje. Op woensdag blijken de Franse schoolpoorten genadeloos gesloten te zijn, waardoor er ruimte is om andere bezigheidstherapie te voorzien.

Vanochtend trokken we gezwind richting de appelboomweide. Een ladder in de ene, een emmer en kistjes in de andere - ik geef toe: we zijn welgeteld meerdere malen om en weer gewandeld om alles op de juiste plaats te krijgen. Na enig gesukkel met de ladders - we blijven natuurlijk vrouwen. Al zijn we ons geslacht hier ruimschoots aan het opkrikken - sprong Wouter ons te hulp. Daardoor lukte het om enkele kistjes vol eetappels te plukken. Helaas regent het ook soms in Pouligny-Notre-Dame. Nu ja, we zien overal de leute van in. Morgenvroeg staat paddenstoelzoeken op het programma. Wat een regendruppel al niet oplevert in de natuur.

Na de middag zijn we alweer de stront in gevlogen. Compost blijkt hier het codewoord om een vruchtbare moestuin te onderhouden. Om dan uiteindelijk bij het begin van deze blogtekst te belanden: verse groentenlasagne. Zowel van smaak als kleur was het een recept op z'n Kathleens: genieten dus.

Einde1 opmerking:

  1. Evelien heeft er precies veel zin in, in die lasagne.

    BeantwoordenVerwijderen

Al wie graag een berichtje achterlaat of een reactie schrijft: laat maar komen!