dinsdag 16 oktober 2012

De laatste ‘Molen-avonturen’Een meditatie midden in het veld, op het ritme van de ondergaande zon, was het startschot van ons weekend.  Er volgde nog een knetterend kampvuur met hoelahoep en gitaar. Op zaterdag, onze vrije dag, werd er journalistiek werk geleverd. 's Middags ging ik (Evelien) mee op ‘housewarming-picknick’ met Wim en Patricia bij een vriend, Jacob, die geheel op eigen kracht een ‘roulotte’ ineengetimmerd heeft – leuk weetje: de isolatie bestaat uit hennep.En op zaterdagavond werd de pizzaoven aangestoken. De oven is een overblijfsel van het oude bakkerijtje van weleer. Je stookt de oven op met hout tot 300°C om pizza’s te bakken. Daarna koelt hij geleidelijk aan af en kan je achtereenvolgens, afhankelijk van de temperatuur,  broden, taarten, koeken en gedroogd fruit bakken. Maar wij hebben het enkel bij de – zelf gefabriceerde – pizza’s  gehouden. 

Daarna bolden we richting JJ’s, een cafeetje ‘in de buurt’ waar de muzikale talenten in onze groep zich helemaal konden smijten. De bar bleek reeds volgepropt met Engelse ‘bourgeoisie’, die ons troepje ongeregeld argwanend gade sloeg. Maar na de eerste muzieknoten die Grant uit zijn stem en gitaar haalde, smolten ze helemaal. 

Zondag was onze laatste werkdag: Tine – zoals gewoonlijk – achter de kookpotten en Evelien met schuurpapier in de hand. De laatste avond en ochtend was volop genieten van de gezellige drukte, met het besef dat de volgende stop iets stiller zou zijn. 

Dag Moulin, dag lieve vrijwilligers en merci Wim en Patricia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Al wie graag een berichtje achterlaat of een reactie schrijft: laat maar komen!