woensdag 28 november 2012

Eco-Tippings

Terwijl Mark naarstig blijft doortimmeren en -zagen aan zijn zonnepaneelconstructie, kan Pam haar enthousiasme niet verbergen wanneer ze een onverwachte bloemkool ziet ontspruiten tussen de overvloedige witte kolen die de vorige eigenaar achterliet. De eerste bloemkool werd meteen gevierd en versneden in een smakelijk rijstpannetje in combi met de versgeplukte boontjes.We vertelden nog niets over het rotsachtige landschap hier. Op het domein van de Tippings maken een giga-ei en oude heks deel uit van het uitzicht. Het lijkt alsof er gebeitel en geklop aan te pas kwam maar enkel moeder natuur stak een handje toe. Gisteren verkenden we trouwens samen met Pam het dorpje Monsanto dat de eretitel 'Aldeia mais portuguesa' - meest Portugese dorp-  kreeg. Waar huizen deel uitmaken van rotsen en rotsen deel uitmaken van huizen -  van bouwacrobaten gesproken.


Ondertussen zijn we ons aan het verdiepen in de jongleertechnieken. Met zelfgemaakte balletjes probeert Pam ons haar circustechnieken bij te brengen. Met oude stofjes - daar zijn we weer met ons recyclageplan - rijst, naald en draad, maak je je eigen gepersonaliseerde balletjes - maak ze wel stevig genoeg, door Eveliens ijverige oefenen moest er al een balletje aan geloven, oeps!

Gisteren werd het kampvuur nog eens aangestoken. Met kastanjes op een stokje gingen we de 'vollemaannacht' in. Een ijzig nachtje trouwens. Vanmorgen werden de eerste vriestemperaturen opgemeten - brrrrr, een echt tentweertje dus. Al helpen onze warmwaterzakken wel om de eerste koudescheuten weg te werken.Gek eigenlijk hoe snel je bepaalde 'normaalste-zaken-van-de-wereld' plots heel wat meer leert appreciëren hier. Midden in de natuur, zonder elektriciteit, geniet je 100% meer van een warme douche wanneer de generator draaiende is. Lang leve de windmolens en zonnepanelen, ja toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Al wie graag een berichtje achterlaat of een reactie schrijft: laat maar komen!